دستور تهیه کباب بختیاری اصیل به چندین روش منحصر بفرد

به گزارش بلاگ پو، کباب یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است و در واقع کباب نماد غذای ایران است. در بین طیف گسترده کباب های ایرانی کباب بختیاری یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین کباب ها است. معمولاً در تهیه کباب بختیاری از گوشت راسته گوسفند یا فیله گوسفند استفاده می کنند، که آن را به صورت یکی در میان با گوشت فیله مرغ به سیخ می کشند. در واقع می توان به جای استفاده از فیله مرغ، از فیله ماهی نیز استفاده کرد. البته در روش اصیل تهیه کباب بختیاری از طریق خود بختیاری ها از گوشت راسته گوسفند به همراه دنبه گوسفند استفاده می شود که یکی در میان به سیخ کشیده می شوند. کباب بختیاری با کباب قفقازی شباهت هایی دارد، اما در کباب بختیاری از ماست و خامه استفاده نمی شود. در ادامه شما را با طرز تهیه کباب بختیاری و نکاتی برای خوشمزه تر شدن آن آشنا خواهیم کرد.

دستور تهیه کباب بختیاری اصیل به چندین روش منحصر بفرد

مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری

  • گوشت گوسفندی: 400 گرم
  • فیله مرغ: 400 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • روغن مایع: 4 قاشق غذا خوری
  • زعفران آب کرده: 1 قاشق غذا خوری
  • کره: 50 گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

دستور تهیه کباب بختیاری

  • در مرحله اول برای تهیه کباب بختیاری، فیله مرغ را پاک کنید و بشویید. سپس آن را بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید. سپس فیله های خرد شده را در یک کاسه بریزید. در ادامه گوشت گوسفندی را نیز پاک کنید، بشویید و آن را نیز خرد کنید. دقت کنید که تکه های گوشت از تکه فیله مرغ بزرگتر باشند. سپس آن ها را نیز به کاسه گوشت اضافه کنید.
  • در ادامه پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن ها را به صورت حلقه ای برش دهید و به کاسه مرغ و گوشت اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خوب با پیاز مخلوط شوند.
  • در ادامه زعفران دم کرده را به همراه کمی روغن مایع و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست را نیز به کاسه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. برای این که مواد خوب مخلوط شوند با دست گوشت ها را زیر و رو کنید. اگر می خواهید کباب شما کمی مزه ترش داشته باشد، در صورت تمایل کمی آبلیمو تازه به آن اضافه کنید و دوباره خوب مواد را مخلوط کنید.
  • برای اینکه گوشت مرغ و گوسفند، خوب طعم دار شوند و اصطلاحاً استراحت کنند، بر روی کاسه سلفون بکشید و کاسه را به مدت 2 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً مزه دار شوند.
  • بعد از گذشت این زمان گوشت ها را از یخچال خارج کنید و آماده سیخ کردن شوید. برای سیخ کردن کباب بختیاری به این صورت عمل کنید. ابتدا یک تکه از گوشت را سیخ کنید و تکه بعدی را مرغ قرار دهید و به این صورت یکی در میان از گوشت گوسفند و گوشت مرغ استفاده کنید. سپس گوشت ها را با پشت کارد بکوبید تا کمی سطح آن صاف شود تا هنگام کباب شدن به صورت یک دست پخته شود.
  • بعد از اینکه سیخ کردن تمام گوشت ها به این صورت انجام شد، باید منقل و ذغال را برای کباب کردن آماده کنید. سعی کنید از ذغال های تقریباً یک مقدار استفاده کنید، تا آتش کباب به صورت یک دست باشد و کباب ها خوب پخته شوند.
  • بعد از آماده شدن ذغال، سیخ های کباب را بر روی منقل بگذارید و ابتدا کمی آن را به وسیله بادبزن تند بزنید، تا کباب ها خودشان را بگیرند. در ادامه خیلی کم کباب ها را باد بزنید و بگذارید به آرامی پخته شوند تا مغز پخت شوند. در ضمنًً سیخ ها را به طور مداوم بچرخانید، تا کباب ها یک دست پخته شوند. در انتهای آماده شدن کباب ها، کره آب شده را به همراه زعفران و کمی آب در یک کاسه بریزید و با یک قلمو بر روی کباب ها بکشید تا کباب بختیاری شما چرب و لذیذتر شود.

در کنار کباب کردن سیخ های گوشت، دو سیخ گوجه را می توانید کباب کنید و به همراه کباب بختیاری میل نمایید. بعد از اتمام کباب کردن کباب بختیاری، آن را در کنار دیس برنج قرار دهید و آن را به همراه برنج یا نان و در کنار آن از سبزی خوردن، گوجه کبابی، پیاز و دوغ استفاده کنید. برای مشاهده انواع دیگر کباب، کلیک کنید.

نکاتی در تهیه کباب بختیاری

  • اگر شما شرایط استفاده از منقل را ندارید، می توانید کباب بختیاری را به صورت تابه ای نیز درست کنید. برای این کار باید از سیخ چوبی به جای سیخ فلزی استفاده کنید. سپس یک قابلمه جا دار را تهیه کنید و مقداری روغن مایع را در آن بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید و بعد از داغ شدن آن سیخ را در آن قرار دهید تا سرخ شود. سپس آن را برعکس کنید تا طرف دیگر کباب نیز سرخ شود. البته کباب بختیاری را نیز می توان در فر کباب کرد، فقط باید فر را در حرارت بالا قرار دهید تا کباب ها کاملاً پخته شوند.
  • بهتر است از گوشت راسته گوسفندی برای کباب بختیاری استفاده کنید. البته بعض طعم این کباب را با گوشت گاو بیشتر می پسندند ولی گوشت گاو از نظر علم پزشکی گوشت مناسبی نیست و خوردن آن زیاد توصیه نمیشود. یکی از دلایل آن هم طبع و مزاج سرد و خشک آن است که مصرف مدام ام میتواند به معده آسیب برساند و باعث دردهای معده شود. به همین دلیل است که برخی افراد با خوردن گوشت گاو دچار معده درد می شوند.
  • می توانید به جای استفاده از فیله مرغ، از فیله ماهی نیز استفاده کنید. البته این طعمی نیست که مورد پسند همه افراد قرار بگیرد ولی بهانه خوبی برای جا دان ماهی در برنامه غذایی است.
  • برای طعم دار کردن گوشت و مرغ، می توانید از مقداری فلفل دلمه ای خرد شده نیز استفاده کنید. به طور کلی طعم دار کردن گوشت و مرغ را میتوانید با هر ماده غذایی که دوست دارید انجام دهید. البته تجربه در این مورد بسیار مهم است و برخی مهارت های طعم دار کردن گوشت و مرغ بر اساس تجربه به دست می آید. اگر دوست دارید ایده های جدیدی در این باره پیدا کنید، مقاله مزه دار کردن جوجه کباب را مطالعه کنید.
  • دستور تهیه کباب بختیاری که به آموزش آن پرداختیم، برای چهار نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد را تغییر دهید.
منبع: اُکالا
انتشار: 28 آذر 1400 بروزرسانی: 28 آذر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 57615

به "دستور تهیه کباب بختیاری اصیل به چندین روش منحصر بفرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور تهیه کباب بختیاری اصیل به چندین روش منحصر بفرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید