چرا گرایش صنعت به تحقیق و آنالیز محسوس نیست؟، از ثبت 30 اختراع تا کسب 19 مدال رنگین

به گزارش بلاگ پو، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: مهم ترین چالش پیش رو آن است که صنعت به علت رقابتی نبودن و محدودیت در واردات از حمایت دولت بهره مند است؛ بنابراین گرایشی به تحقیق و توسعه ندارد.

چرا گرایش صنعت به تحقیق و آنالیز محسوس نیست؟، از ثبت 30 اختراع تا کسب 19 مدال رنگین

گروه استان های خبرگزاری خبرنگاران ـ حسین بوذری؛ پژوهش پایه اساسی توسعه و زیربنای تصمیم گیری های کلان و بنیادی بوده و منجر به فراوری علم می گردد. پرورش استعدادها و پیشبرد علم به وسیله پژوهش های علمی و ترویج و توسعه علوم از اهداف اصلی باشگاه پژوهشگران نخبه و جوان دانشگاه آزاد اسلامی است.

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سال 1377 با هدف شناسایی، جذب، پرورش، حمایت و اعتلای سطح علمی پژوهشگران خاص راه اندازی شد و اکنون نیز در بیش از 80 واحد دانشگاهی سراسر کشور دارای دفتر است.

**

باشگاه پژوهشگران جوان چگونه از نخبگان حمایت می نماید؟

از ثبت اختراعات کاربردی تا کسب مدال ها و جوایز جهانی

روبات انسان نمای فوتبالیست ساخته می گردد

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری نیز به تبع آن در سال 1378 فعالیت خود را شروع کرد و تا به امروز پیروز به کسب چهار مدال طلا، 10 نقره و پنج برنز از مسابقات جهانی اختراعات در کشور کره جنوبی، کرواسی، فرانسه، استرالیا، انگلیس، ترکیه، رومانی، سوئیس و آلمان و کسب جایزه برتر جشنواره خوارزمی با روبات مین یاب اتوماتیک شده است.

رتبه نخست جشنواره خوارزمی با طرح روبات مین یاب اتوماتیک

خبرنگار خبرگزاری خبرنگاران به همین مناسبت مصاحبهیی را با عباس رضایی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و واحد ساری ترتیب داده است که مشروح این مصاحبه در پی می آید:

خبرنگاران: ابتدا خلاصه ای از فرایند راه اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری را بیان کنید.

رضایی: از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی بخش مهمی از رسالت آموزش و پرورش فرزندان میهن اسلامی را برعهده دارد و با توجه به اهمیت رشد و شکوفایی استعدادهای جوان کشور؛ شناسایی جوانان مستعد، حمایت، تقویت و راهنمایی خبرنگارانن به منظور ارتقای سطح دانش و بروز خلاقیت ها و نوآوری های خبرنگارانن تأثیر بسزایی در نیل به اهداف این دانشگاه خواهد داشت.

چاپ بیش از 50 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی و 30 اختراع ثبت شده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری از زمستان سال 1378 همزمان با ایام دهه مبارک فجر با راه اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان سعی کرد تا تسهیلات و امکانات ویژه ای را از این طریق در اختیار جوانان خلّاق، کارآفرین، مؤلف و علاقه مند به پژوهش فراهم کند.

خبرنگاران: مهم ترین فعالیت های شاخص و پیروزیت های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری چه بوده است؟

رضایی: ازجمله فعالیت ها و پیروزیت های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری کسب چهار مدال طلا، 10 نقره و پنج برنز از مسابقات جهانی اختراعات در کشورهای کره جنوبی، کرواسی، فرانسه، استرالیا، انگلیس، ترکیه، رومانی، سوئیس و آلمان و کسب جایزه برتر جشنواره خوارزمی با روبات مین یاب اتوماتیک است.

بازگشت از مسابقات جهانی اختراعات نورنبرگ آلمان

اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری پیروز شده اند مقام نخست مسابقات بین المللی روباتیک دانشگاه امیرکبیر را نیز به خود اختصاص دهند.

چاپ بیش از 200 مقاله lsl، چاپ بیش از 100 مقاله در مجلات خارجی، چاپ بیش از 200 مقاله در مجموعه مقالات همایش های داخلی و بین المللی، چاپ بیش از 50 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی و 30 اختراع ثبت شده از دیگر افتخارات اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ساری است.

در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد ساری به دنبال آن هستیم تا هیچ استعداد بالقوه ای از تبدیل آن به بالفعل بازنماند؛ بنابراین در راستای سیاست های باشگاه، برنامه هایی را برای پیشرفت و توانمندسازی اعضا در دست اقدام داریم.

خبرنگاران: فعالیت های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ساری تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی و اثرگذاری آن را در منطقه و کشور چگونه ارزیابی می کنید؟

رضایی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان موسسه ای غیرانتفاعی بوده که با هدف شناسایی، جذب، پرورش، حمایت، راهنمایی و اعتلای سطح علمی دانش آموزان، دانشجویان و جوانان بااستعداد کشور به وسیله انسجام بخشیدن به آنها در قالب گروه های علمی و پژوهشی تشکیل شده است.

وظیفه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی پرورش افرادی خلّاق، خودجوش، با انگیزه و مسئولیت پذیر برای ساختن آینده کشور است، ارکان رسمی دانشگاه آزاد اسلامی از خروجی های باشگاه پژوهشگران به عنوان سرمایه انسانی قابل اتکا برای ساختن کشور استفاده خواهند کرد و رویکرد باشگاه در تأمین این هدف است.

ازجمله اهداف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی این است که نه تنها نیروی متخصص تأثیر گذار در آینده کشور را تأمین کند، بلکه الگوی پیروزی برای توسعه روحیه تحقیق و پرسشگری، فعالیت های خلاقیت محور و خودجوش در راستای تحقق دانشگاه اسلامی با کارنمودهای نسل سوم و چهارم دانشگاه های کشور باشد و با توجه به سیستم جدید اجرایی در باشگاه، رسیدن به این اهداف دور از دسترس نیست.

خبرنگاران: مهم ترین فعالیت های اکنون باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری چیست و چه سیاست گذاری هایی را در پیش گرفته اید و فرایند کار باشگاه در سال های گذشته تا به امروز چگونه بوده است؟

رضایی: تبدیل به باشگاهی فعال، پویا و چابک در تعلیم و تربیت مستعدان از مهم ترین اهداف ماست. پژوهشگران و نخبگان در چارچوب اهداف دانشگاه آزاد اسلامی و در تعامل فعال و متقابل با تمامی ارکان دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می نمایند.

فراهم کردن زمینه های رشد، بروز و ظهور خلّاقیت ها و راهنمایی، تقویت انگیزه و شکوفایی روحیه تحقیق و تتبع در تمام زمینه ها نیز در دستور کار واقع شده است.

طرح ایستگاه انرژی شهری مدرن در مرحله فراوری انبوه

دنبال آن هستیم تا فضایی امن برای نخبگان و امکاناتی از قبیل سوئیت مجهز، امکانات ورزشی و رفاهی برای زندگی چندروزه فراهم کنیم تا نخبگان پروژه های تحقیقاتی خود را با آرامش انجام دهند.

تقویت روحیه انجام کارگروهی بین اعضا، سازماندهی آنها در فعالیت های گروهی، راهنمایی و حمایت استعدادهای درخشان و نخبگان باشگاه پژوهشگران و نخبگان برای تأمین اساسی احتیاجهای کشور با معرفی خبرنگارانن به ارگان های مربوط از مهم ترین برنامه های باشگاه پژوهشگران است.

ارتقای سطح کیفی نخبگان باشگاه در زمینه های فرهنگی، کارآفرینی و علمی و آموزشی از دیگر برنامه های در دست اجراست و در کوشش هستیم تا شرایط مناسب برای مطالعه و کارهای تحقیقاتی و تهیه، فراوری و عرضه نتایج حاصل شده را برای افراد مهیا کنیم.

انتخاب استعدادهای درخشان و پیگیری جدی برای تأمین احتیاجهای خبرنگارانن از قبیل تهیه مواد و وسایل پژوهشی، برخورداری خبرنگارانن از تمام امکانات دانشگاه ازجمله کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه های دانشگاه ها در داخل و خارج از کشور را نیز دنبال می کنیم.

از دیگر اهداف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، اعزام اعضا به خارج از کشور درصورت احتیاج برای انجام فرصت مطالعاتی است.

طرح هسته های پژوهشی، حمایت از استادیاران جوان، حمایت از جذب در شرکت های دانش بنیان، طرح ­های نظام وظیفه تخصصی ویژه دانش آموختگان برتر دانشگاهی و فناور از جمله روش هایی است که برای شناسایی و توانمندسازی دانشجویان و دانش آموختگان صاحب استعداد برتر باید در نظر گرفته گردد.

خبرنگاران: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخصی دارد و اینکه آیا برنامه و دستور کار جدیدی داشته اید که منجر به فراوری محصول گردد؟

رضایی: اعضای باشگاه در هسته ها و گروه های مختلف به گفتگو می پردازند و از امکانات بهره می برند و بازخورد آن مقالاتی بود که در مجلات معتبر چاپ و منجر به کسب مقام های ارزشمند از مسابقات جهانی اختراعات و مسابقات روباتیک شده است.

در 10 سال گذشته، صنعت ورود خیلی جدی به دانشگاه داشته که احتیاج به شناخت دقیق تر از توانمندی های دانشگاه و چگونگی انجام کار مشترک احساس می گردد.

آمادگی دانشگاه ها به تنهایی کافی نیست و نمی توان در این باره، ادعای جدی کرد، چراکه در فرایند کار مشترک، توانمندی ها توسعه پیدا می نماید، یعنی باید ارتباطی برای شناخت مشترک دو طرف ایجاد گردد و اعتماد مشترک و توانمندسازی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نیز توسعه پیدا کند.

صنعت ما رقابتی مبتنی بر ارتباطات تنگاتنگ با مراکز تحقیقاتی ندارد. مهم ترین چالش پیش رو آن است که صنعت به علت رقابتی نبودن و محدودیت در واردات از حمایت دولت بهره مند است، بنابراین گرایشی به تحقیق و توسعه ندارند.

برای برطرف این معضلات طرحی با عنوان ایستگاه انرژی شهری مدرن برای تأمین انرژی تلفن های همراه با استفاده از سلول های خورشیدی توسط یکی از اعضای فعال باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ارائه شده که در مرحله بسترسازی برای اجراست. این طرح مجوز فراوری داشته و ثبت اختراع و تجاری سازی شده و دارای توانایی فراوری انبوه است.

طرحی با عنوان چالش ها و نارسایی های پژوهشی استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ارائه شده که در حال آنالیز است.

خبرنگاران: آیا پیروز به فراوری محصولات ضدکرونا نیز شده اید؟

رضایی: در دوره کرونا از جمله فعالیت های اجرا شده می توان به برگزاری پنج وبینار تخصصی، دو مسابقه علمی و مجازی، حضور دو نفر از اعضا در مسابقات ملی ایده شو و کسب مقام های دوم و سوم در بخش صنایع غذایی و بهداشتی و حضور فعال اعضا در روزهای آزمون برای مشاوره به داوطلبان اشاره نمود.

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برای ایجاد امید و مشارکت در برنامه ریزی به منظور تبدیل تهدید کرونا به فرصت و استفاده از امکانات و شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد اقدام نموده که به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد و واحدهای مختلف در استان مازندران نیز با برگزاری وبینارهای تخصصی و مسابقات مجازی به رویداد کرونا پرداخته اند.

خبرنگاران: در راستای آخرین سیاست ها و برنامه های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه هایی پیش رو دارید؟

رضایی: با همکاری فرمانداری ساری، سازمان صنایع و معادن استان مازندران، شهرک های صنعتی و همکاری اعضای باشگاه پژوهشگران جوان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، صنایع موجود در شهرستان ساری و حتی استان مازندران در قالب بانک اطلاعاتی شناسایی و نقاط قوت و ضعف آنها و چگونگی همکاری توسط استادان همکار آنالیز شد.

هدف از این کار آشنایی و ارتباط صنعت با نخبگان و دانشگاه و استفاده برد ـ برد دو طرف است؛ یعنی مسائل و مسائل صنعت توسط نخبگان آنالیز و مرتفع و نخبگان نیز جذب بازار کار می شوند.

در این راستا بخش های خصوصی، دولتی و اجرایی باید برای استفاده از دانشجویان صاحب استعداد برتر ورود پیدا نمایند تا با همکاری دانشگاه ها و معاونت علمی، این مستعدان با انجام پروژه هایی مهارت حل معضلات را پیدا نمایند.

البته طبق برنامه های پیش بینی شده و ابلاغی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با وجود مسائل کرونایی به وسیله فضای مجازی حتی الامکان برنامه ها اجرایی می گردد.

خبرنگاران: با توجه به قرارگرفتن انجمن های علمی زیر نظر باشگاه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بگویید از چه تعداد انجمن علمی (در چه زمینه و گروه هایی) برخوردارید. ارزیابی شما از کارکرد انجمن ها چیست و آیا برنامه ای برای پیشرفت آنها دارید؟

رضایی: انجمن های علمی از اهمیت کلیدی در جامعه شناسی علمی برخوردارند و شکل گیری آن ها به رشد و توسعه رشته های جدید و رشته های حرفه ای مربوط یاری خوبی می نماید.

سه انجمن علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری فعال هستند

هر دانشگاهی می تواند به فراخور احتیاج خود و فعال بودن دانشجویانش، انجمن های علمی دانشجویی داشته باشد؛ گرچه با توجه به شرایط موجود، مسائلی در واحدهای دانشگاهی برای انتقال مدارک وجود داشت؛ اما به مرور زمان گزارش جامع تری دریافت شده که طبق آنالیز اجرا شده اکنون سه انجمن (پزشکی، معماری و پرستاری) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری فعال هستند و اتفاقاً فعالیت های شایسته ای دارند.

با توجه به رشته ها و امکانات موجود درخواست مجوز حداقل 6 انجمن دیگر دور از ذهن نیست؛ البته مکاتبات لازم با گروه های مورد نظر اجرا شده تا با ارائه مستندات لازم مجوز این انجمن ها از ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اخذ گردد.

ازجمله فعالیت انجمن های موجود می توان برگزاری وبینارهای تخصصی، سخنرانی علمی، مشارکت و برگزاری مسابقات علمی، مجازی، برگزاری جشنواره ها و حضور در نمایشگاه ها و بازدیدهای علمی و سمینارها را نام برد.

4078/4062/

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 13 شهریور 1400 بروزرسانی: 13 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 33869

به "چرا گرایش صنعت به تحقیق و آنالیز محسوس نیست؟، از ثبت 30 اختراع تا کسب 19 مدال رنگین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا گرایش صنعت به تحقیق و آنالیز محسوس نیست؟، از ثبت 30 اختراع تا کسب 19 مدال رنگین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید